Reisemål: Ti på topp

Vi liker å si at vi helst reiser mer eksotisk enn naboen. Men tallenes tale er klar. Naboene møter du sannsynligvis i Spania og Danmark.

80pxl
80pxl Vis mer
Publisert

Aller helst reiser vi fortsatt i Norge i feriene. Mens fem av ti nordmenn reiste på ferieturer i Norge i fjor, reiste fire av ti på ferier til utlandet. Flere og flere reiser ut av Norge og Norden på ferie viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Viva España

Er du en av de mer enn 1,5 millioner nordmenn som beveget deg ut av landet i fjor, så er sannsynligheten stor for at du oppholdt deg i enten Spania eller Danmark. Av de som reiste på ferie (og overnattet borte i mer enn fire netter), var mer enn 12 prosent i Spania. Det betyr at reisemål som Mallorca, Kanariøyene og Costa del Sol fortsatt ikke har mistet sin kraft som reisemagnet for nordmenn. Ikke så rart heller kanskje: Spania er et av verdens viktigste turistland.

Deilig i Danmark

Like bak Spania følger Danmark. Det var nesten like mange som reiste til disse to landene i fjor. Det viser seg faktisk at Sverige taper ganske solid for Danmark, selv om nabofolket kan glede seg over å være nordmenns fjerde viktigste ferieland.

Langt og lenge i USA

Det er ikke så mange som reiser langt. USA er det eneste landet på denne listen som ikke ligger i Europa. Men reiser vi først dit, blir vi der til gjengjeld en stund. Hele 16 dager er gjennomsnittlig antall overnattinger for dem som reiser over dammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer