Nye forsikringsavtaler

Reiserestriksjoner ga «hobby-boom»

Tall fra forsikringsselskap kan si noe om hva vi har drevet med da pandemien hindret oss i å reise.

FORSIKRINGSTIÅRET: Bildene over viser noe av det som har preget oss mellom 2010 og 2020, ifølge forsikringsselskapene. Video: NTB / NRK / Embla Hjort-Larsen. Foto: Rune M. Nesheim / Øystein Bergrud Fossum / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet If har nettopp hentet ut noen ferske tall fra året vi nettopp har lagt bak oss, som har vært ganske så preget av pandemisituasjonen.

Reisestopp ga «hobby-boom» og nye firbente familiemedlemmer, konkluderer forsikringsselskapet.

- Vi ser en solid økning i antallet solgte forsikringer på flere områder, blant annet innen dyr, båt og MC, sier kommunikasjonssjef Andreas Handeland.

Flere firbente familiemedlemmer

Når vi ikke får lov til å klemme hverandre, er det kanskje godt å ha en hund eller katt å kose med?

Det er nemlig mange som har skaffet seg nye firbente familiemedlemmer gjennom 2020, ifølge If.

- På forsikringer av katter opplevde vi en økning på nesten 20 prosent, mens det på hunde- og heste-forsikringer økte med rundt halvparten, sier Handeland.

Også Norsk Kennel Klub (NKK) ser en økning i hunderegistreringer: Totalt ble det registrert 29 260 nye hunder hos NKK i fjor - en økning på 2507 hunder fra året før, skriver NRK.

- Coronapandemien har ført til at flere ønsker å skaffe seg hund. Oppdrettere over hele landet har lange ventelister for folk som ønske seg hund, sier Kjetil Vataker Johansen i kennelklubben.

Fart både til lands og til vanns

Pandemien gjorde båtmarkedet hett i 2020, viser tallene til If.

- Begrenset tilgang på nye båter gjorde at bruktmarkedet virkelig fikk fart på seg. Mange kjøpte seg båt for første gang, andre oppgraderte til en større, og noen valgte å selge unna til svært gode priser, sier Handeland og legger til:

- Salget av båtforsikringer økte med drøyt fem prosent.

For motorsykkel-forsikring har økningen i 2020 vært på rundt åtte prosent (mopeder er ikke tatt med i beregningen).

Forsikringsselskapet Fremtind forteller at de opplevde en kortvarig bråstopp på bilforsikringsfronten i mars, men at markedet snudde fort. Ut på høsten ble det nemlig solgt rekordmange biler, med tilhørende forsikringsbehov.

VINDUSVISKERE: I kulda er det ekstra viktig å passe på vindusviskerne, hvis ikke kan det koste deg dyrt. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Vi pusset opp

Forsikringsselskapet Hedvig har gjennomført en Kantar-undersøkelse på nordmenns oppussingsvaner under pandemien, og tallene viser at en tredjedel mellom 18 og 59 år har pusset opp siden mars i fjor.

Flest renoveringsglade finner de på Østlandet - der er det i gjennomsnitt brukt 113 718 kroner på oppussing.

Ser vi på oppussingsbeløp fordelt på alder, ser det slik ut:

  • Under 30 år: 20 590 kroner
  • 30 til 44 år: 86 986 kroner
  • 44 til 59 år: 95 239 kroner
  • 60+ år: 110 562 kroner
TIPS OG TRIKS: Enten du skal selge boligen eller få lånet refinansiert, er dette lure tips å ta med seg! Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Flere beholder reiseforsikringen

Når det kommer til reiseforsikringen gikk salget gått noe ned, men ikke betydelig, ifølge Fremtind - noe som for så vidt ikke er overraskende med tanke på reiserestriksjonene.

Naturligvis har reisemønsteret flyttet seg fra utlandet til innenlandsreiser, som forsikringsselskapet også ser ved en økning av skader inntruffet i Norge.

De opplever at flere reiser og fritidsaktiviteter i Norge gjør at mange ser verdien av å beholde reiseforsikringen, ikke si den opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer