Reisetips for gravide

Hvert år reiser mange gravide kvinner på ferie. For enkelte kan dette oppleves som en kraftanstrengelse, men det finnes tips og råd som kan gjøre turen enklere.

Publisert
Sist oppdatert

Svangerskapet er en normal tilstand som ikke medfører vesentlige begrensninger i kvinnens daglige aktiviteter. Det er ikke farlig å reise på feie selv om man er gravid.

Men gravide bør ta visse forhåndsregler slik at det ikke dukker opp situasjoner de ikke kan mestre.

Mange land er ganske så forskjellig fra Norge når det gjelder klima, kosthold og sykdomsforekomst. Derfor kan det være lurt å ta enkelte forhåndsregler for å unngå å sette seg selv eller fosteret i unødvendig fare.

- Sjette måned (fra 12-24 uker) i svangerskapet er den tryggeste tiden for gravide kvinner å reise. Da har risikoen for spontanabort blitt betraktelig mindre, samt at risikoen for komplikasjoner som høyt blodtrykk og for tidlig fødsel ennå er relativt lav, forklarer doktor Trisha Macnair til BBC Health.

Tips til gravide reisende:

Før du skal reiseTenk deg om to ganger før du bestiller reise til et land hvor du vet at heleomsorgen ikke er blant de beste.

Ta kontakt med fastlegen din, spør om det er greit å reise. Fortell hvor du skal slik at det blir lettere for legen å bedømme situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer