Reklamasjon via kredittkortet ved konkurs

Om produktet går i stykker og butikken ikke ordner opp, kan du få pengene tilbake gjennom kredittkortet.

TRYGGEST MED KREDITT: Det er selvfølgelig ulemper ved å handle med kredittkort. Men handler du på nett, handler du absolutt tryggest på kreditt.  Foto: Colourbox.com
TRYGGEST MED KREDITT: Det er selvfølgelig ulemper ved å handle med kredittkort. Men handler du på nett, handler du absolutt tryggest på kreditt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har mange ganger påpekt fordelene ved å handle med kredittkort, spesielt på nettet. For eksempel har du en forsikring i tilfelle ikke varen kommer frem, da du kan be kredittselskapet betale for tapet.

Spesielt aktuelt er dette i forbindelse med konkurser, noe som dessverre ikke er helt sjeldent her til lands.

Se for eksempel hvordan Amentio Datakjeden til slutt gikk konkurs i fjor

Her har du enda en god grunn til å handle på kreditt: Om produktet går i stykker etter at selskapet er konkurs eller nekter å ordne opp, kan faktisk kredittkortet ditt redde deg da og.

Reddet etter Amentio-kjøp

Våren 2010 kjøpte en Oslo-mann en HTC Desire fra Amentio Datakjeden. Som mange av DinSides lesere har fått med seg, gikk dette selskapet konkurs etter mye om og men i april 2011. Og i september samme år gikk HTC-telefonen i stykker.

Mannen hadde da en reklamasjonssak. Men fristen for å melde krav i konkursboet hadde da gått ut, og de som hadde tatt over butikken, Webhandel AS, tok ikke over kundeansvaret. Dermed stod Oslo-mannen på bar bakke.

Men likevel ikke: Mannen hadde nemlig kjøpt telefonen med et MasterCard-kredittkort. Han rettet derfor kravet til banken sin, som først nektet, men som ifølge både Finanstilsynet og Forbrukertivstutvalget sine avgjørelser bør punge ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer