Forbrukslån og kredittkort

Reklame for kredittkort - mange bryter loven

Forbrukertilsynet har bedt selskapene om å ordne opp.

BRYTER LOVEN: 36 av de 48 aktørene som ble sjekket, brøt reglene om markedsføring av kredittkort og forbrukslån. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix
BRYTER LOVEN: 36 av de 48 aktørene som ble sjekket, brøt reglene om markedsføring av kredittkort og forbrukslån. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynet har gjennomført en gjennomgang av annonser for kredittkort og forbrukslån. Den viser at det er mange aktører som bryter loven, og av de 48 aktørene som ble sjekket, var det et stort flertall - hele 36, som brøt loven.

I denne runden lå fokuset på Internett, radio og aviser.

Avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet, Jo Gjedrem, forteller til Dinside at det gjelder flere ulike typer brudd, og at noen er mer alvorlige enn andre.

- Noen mangler elementer som informasjon om pris, noen har skrevet med for liten skrift og så er det enkelte som mangler informasjon helt, sier han og legger til at de har tatt kontakt med 25 selskaper som er alt fra banker, markedsføringssider og agenter.

I en pressemelding skriver Forbrukertilsynet at de også fant flere tilfeller av lovnader om raske lån, enkel søkeprosess og annonser der det kun var oppgitt minste rente, ikke høyeste.

Gjedrem sier at selskapene som bryter markedsføringsloven kan straffes med tvangsgebyr, men at de ikke har fattet noe forbudsvedtak i denne omgang. Han understreker dog at det kan bli aktuelt senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer