Ulovlig bruk av prismatch fra Fjordkraft

Reklamerte for «prismatch». Det stemte ikke helt ...

Forbrukerombudet reagerte da Fjordkraft hevdet de uansett ville matche prisen fra konkurrerende strømselskap.

PASS PÅ:  «Prismatch» er ikke alltid «prismatch». Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PASS PÅ:  «Prismatch» er ikke alltid «prismatch». Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Får du tilbud om en strømavtale som er bedre enn den du har hos oss, matcher vi prisen. Uansett»

I reklamen lovet Fjordkraft kundene sine prismatch på strøm, hvis kunden fant billigere strøm hos en av konkurrentene. Uansett.

Det fikk Forbrukerombudet til å reagere.

- Ulovlig

- Løftet gjelder ikke i alle tilfeller og er derfor ulovlig, sier Forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth i en pressemelding.

I vilkårene i strømavtalen trakk Fjordkraft løftet delvis tilbake, ifølge Forbrukerombudet. Der kom det nemlig frem at dersom selskapet ikke kunne gi en rimeligere pris en konkurrenten, ville du heller få et tilbud om gratis strøm i «inntil 30 dager».

- Det er villedende å gi løfter i reklame som du ikke vil innfri. Fjordkraft sin reklame gir et klart inntrykk av at selskapet alltid vil matche konkurrentenes pris. Men dette er ikke tilfellet, sier forbrukerombudet videre

Fjordkraft har fått beskjed av Forbrukerombudet om å endre eller stanse markedsføringen innen 19. desember. Ombudet understreker at de forventer at Fjordkraft rydder opp.

Dette svarer Fjordkraft

- Vi tar Forbrukerombudets innvendinger til følge. Det var noe i vilkårene våre som de har forstått annerledes enn det var ment fra oss, så den ordlyden endrer vi i løpet av uken, men med umiddelbar virkning, sier direktør HR og kommunikasjon for Fjordkraft, Jeanne Katralen Tjomsland til Dinside.

- Men hva var tanken bak innholdet i reklamen? Vilkårene tilsier jo helt klart noe annet.

- Grunnen til at vi gikk ut med prismatch-konseptet er at vi et trygge på at vi har svært lave priser å tilby i våre avtaler. Det har vært 57 tilfeller der kunder har kunnet vise til at de har fått et rimeligere tilbud hos konkurrent. Da har kunden fra oss fått en måned gratis strøm. Å få gratis strøm i en måned er naturligvis veldig mye bedre enn å få for eksempel 0 i påslag på innkjøpsprisen, hevder direktøren.

Fjordkraft opplyser også om at de allerede har fjernet ordet «uansett» fra reklamene sine. Selskapet skal også endre teksten i vilkårene.

Tjomsland understreker i tillegg at Forbrukerombudet aldri mottok noen klager fra kunder, men tok tak i saken på eget initiativ.

LES OGSÅ:
Nei, du bruker ikke nødvendigvis mindre strøm selv om du kjøper varmepumpe

- Si nei til maksprisgaranti på strøm

Så mye koster det faktisk å ta en dusj

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer