Reklamer på Oslo S med kameraer analyserer fjeset ditt

Reklameskilt ser hvem du er

Peppes Pizza reklamerer for salat til kvinner, og kjøtt til menn. - Jeg ble sjokkert, sier mannen som avslørte overvåkingen.

FØLGER MED: Dette reklameskiltet utenfor Peppes Pizza på Oslo S filmer fjeset ditt, og finner ut hvor gammel du er, og hvilket kjønn du har. Skiltet skal så vise deg en reklame som passer til dette. Legg merke til kameraet i toppen av skiltet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FØLGER MED: Dette reklameskiltet utenfor Peppes Pizza på Oslo S filmer fjeset ditt, og finner ut hvor gammel du er, og hvilket kjønn du har. Skiltet skal så vise deg en reklame som passer til dette. Legg merke til kameraet i toppen av skiltet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg gikk på Oslo S, og så at reklameskiltet til Peppes Pizza hadde krasjet, forteller Jeff Newman til Dinside.

- Da jeg nærmet meg skiltet begynte tekst å rulle over skjermen. Og jeg innså at det handlet om meg.

For på skjermen utenfor Peppes Pizza var det ikke lenger reklame for pizza som ble vist. Det var tekst, tall og data, av typen «male - young adult», «attention time», «smile» og «glasses».

Skiltet avslørte, uten å mene det, at et lite kamera på toppen analyserte fjesene foran.

- Det sjokkerte meg skikkelig. Jeg lurte på om alle rundt meg visste hva skiltet gjorde, og ville få det ut. Dette synes jeg folk burde få vite om, sier Jeff.

NB: Kameraene er nå fjernet, les vår oppfølgerartikkel her.

Sunn mat til kvinner

Jeff tok et bilde og la det ut på nettet. Det var slik Dinside ble klar over overvåkningsreklamen, for Peppes Pizza informerer praktisk talt ikke om hva som foregår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer