Rekordår i strømforbruk

Aldri har vi brukt mer strøm enn vi gjorde i 2007.

Publisert
Sist oppdatert

Elektrisitetsforbruket i Norge var i 2007 126,9 TWh (Terawattimer), noe som tilsvarer en økning på 3,6 prosent sammenliknet med 2006. Det gjør 2007 til et rekordår når det gjelder strømforbruk. Det skriver Norges Vassdrags- og energidirektorat i en pressemelding.

Den gamle rekorden var fra 2005, der forbruket var på 125,8 TWh.

Finn billigste leverandør: DinSides strømkalkulator

Høy produksjon

Det har videre vært en sterk økning i elektrisitetsproduksjon i 2007. Samlet produksjon var på 137,3 TWh, en økning på 12,9 prosent fra 2006. Produksjonen i 2007 var den tredje høyeste noengang, bare overgått av årene 2000 og 2005.

- Dette er en utvikling NVE kommer til å følge nøye med på fremover, uttaler vassdrags- og energidirektør Agnar Aas i pressemeldingen.

I begynnelsen av 2007 var fyllingsgraden for norske kraftmagasiner omkring normal. Det høye tilsiget førte til at kraftmagasinene på slutten av året lå 5,4 prosentpoeng over det normale for årstiden og 10,0 prosentpoeng høyere enn i 2006, til tross for den høye produksjonen.

Strømkonkurranse - send inn sparetips, og slipp å betale en strømregning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer