Strømstøtte, august 2022 (for juli)

Rekordhøy strømstøtte

Juli ble måneden med høyest strømstøtte til nå i Sørvest-Norge. Sjekk din strømregning - inkludert ny nettleie - med DinSides kalkulator.

SVÆRT DYRT: Gjennomsnittlig strømpris i landets sørligste strømregion ble på hele 328 øre juli. Dermed får strømkunder der nesten to kroner i strømstøtte per kilowattime. Foto: Pål Joakim Pollen
SVÆRT DYRT: Gjennomsnittlig strømpris i landets sørligste strømregion ble på hele 328 øre juli. Dermed får strømkunder der nesten to kroner i strømstøtte per kilowattime. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en måned er passert, og der man som regel er vant med lave strømpriser midt på sommeren, skulle realiteten vise seg å bli en helt annen i år. I hvert fall i deler av landet.

I Sørvest-Norge landet nemlig snittprisen på hele 328 øre per kilowattime i juli, men heldigvis dekker strømstøtten da 193 øre, slik at reell snittpris per kilowattime blir på 135 øre. I hvert fall om du har brukt færre enn 5000 kilowattimer, som de fleste nok ligger godt under på sommerstid.

Det i sterk kontrast til juli 2021 og juli 2020, der snittprisen var på henholdsvis 75 øre og 1,88 (!) øre i samme region. Prisen var med andre ord 174 ganger så høy i juli sammenlignet med samme måned to år tidligere.

I øst og vest ble snittprisen på 209 øre per kilowattime (112 øre etter at strømstøtten er trukket fra), mens den i Midt- og Nord-Norge bare var på to øre i juli. I de to nordligste regionene blir det altså ikke noe strømstøtte å snakke om denne måneden heller.

Ny nettleie

Juli er den første måneden der den nye nettleia gjør seg gjeldende hos så og si alle nettselskap. Den største endringen er at det som tidligere var et fastledd nå har blitt et kapasitetsledd, som vil variere ut fra hvor mye strøm du bruker samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer