Rekordlav dollar

Nå betaler du bare 5,15 kroner for dollaren. Det er historisk.

Publisert
Sist oppdatert

Dollarkursen stuper fortsatt, og ligger nå svært nær den magiske 5,0 kronersgrensen. I dag kan vi notere en dollarkurs på historisk lave 5,15, ifølge Reuters og den internasjonale valutakursnettsiden XE.com.

Norges Bank opererer med en ørlite høyere kurs på cirka 5,17 - noe som også er historisk lavt. Ifølge statistikk fra Norges Bank fra begynnelsen av 1980-tallet, har dollaren aldri vært registrert på et så lavt nivå som den ligger i dag.

Det betyr kjøpefest for oss nordmenn som ønsker å handle varer fra amerikanske nettsbutikker. Men husk at dersom du gjør dette, må du ta hensyn til norske toll- og momsregler. Med DinSides nye importkalkulator kan du kjapt og enkelt regne ut hvor mye netthandelen koster, inklusive norske avgifter.

Importkalkulatoren

Tidligere toppnivå

Basert på Norges Banks dollarstatistikk, nådde dollaren ett toppnivå på vinterstid for 22 år siden.

For den høyeste dollarkursen som er registrert siden 1981 ble notert 26. februar i 1985. Da var dollarprisen på utrolige 9,88 kroner. 1985 var et dårlig år for den amerikanske dollaren - alle de 14 bunnivåene på dollarkursen ble registrert dette året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer