Rekordlav fastrente fra Lånekassen

Men burde du binde renta?

LØNNSOMT?  De fleste vil ikke tjene penger ved å skaffe seg fastrente på studielånet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LØNNSOMT? De fleste vil ikke tjene penger ved å skaffe seg fastrente på studielånet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. november vil fastrentesatsene til Lånekassen være nede på 1,933 prosent hvis du binder deg for tre år, 2,227 prosent for fem år og 2,813 for ti år.

Det vil si at fastrenta i Lånekassen for første gang har krøpet under to prosent.

Men vil det si at det lønner seg å binde renta?

LES OGSÅ: Derfor bør du ikke velge fastrente

- Økonomisk ulønnsomt

Ifølge flere eksperter Dinside har snakket med ved tidligere rentenedganger, betyr lav fastrente at markedet mener en renteøkning er lite sannsynlig.

Det er heller ikke for å være snill at bankene tilbyr deg lav fastrenta når renta går ned. Dinside har ved flere anledninger advart mot å binde renta.

– Mest sannsynlig er det økonomisk ulønnsomt å binde renten. Over tid har flytende rente nesten alltid vist seg billigere, har Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank 1, tidligere uttalt til DinSide.

Tall fra tidligere år viser at flytende rente hos Lånekassen har vært mest lønnsomt. De viser også at i åtte av ti tilfeller hadde kundene vært bedre tjent med å beholde flytende rente på lånet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer