Fra 1. november vil fastrentesatsene til Lånekassen være nede på 1,933 prosent hvis du binder deg for tre år, 2,227 prosent for fem år og 2,813 for ti år.
Det vil si at fastrenta i Lånekassen for første gang har krøpet under to prosent.
Men vil det si at det lønner seg å binde renta?
LES OGSÅ: Derfor bør du ikke velge fastrente
- Økonomisk ulønnsomt
Ifølge flere eksperter Dinside har snakket med ved tidligere rentenedganger, betyr lav fastrente at markedet mener en renteøkning er lite sannsynlig.
Det er heller ikke for å være snill at bankene tilbyr deg lav fastrenta når renta går ned. Dinside har ved flere anledninger advart mot å binde renta.
– Mest sannsynlig er det økonomisk ulønnsomt å binde renten. Over tid har flytende rente nesten alltid vist seg billigere, har Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank 1, tidligere uttalt til DinSide.
Tall fra tidligere år viser at flytende rente hos Lånekassen har vært mest lønnsomt. De viser også at i åtte av ti tilfeller hadde kundene vært bedre tjent med å beholde flytende rente på lånet.
Samtidig - er du redd for å miste jobben, eller av andre årsaker er usikker på egen økonomi i tiden fremover, kan det å binde renta være gunstig, da det tross alt gir forutsigbarhet. Da vet du nøyaktig hvor mye du må betale tilbake hver måned.
LES OGSÅ: Historisk lav rente fra Norges Bank
Tre av fire har flytende rente
Ønsker du en forutsigbar økonomi, og vil binde renta på studielånet ditt nå, kan du gjøre det mellom 1. og 12. oktober.

– Tre av fire tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, Marianne Andreassen, administrerende direktør i Lånekassen i en pressemelding.
Per i dag vil det si at 441.000 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet, mens 148.000 har valgt forutsigbarhet og fastrente.
Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente, skriver Lånekassen i pressemeldingen.
LES OGSÅ: Åtte av ti har tapt på fastrenteavtale