Rekordlav fastrente hos Lånekassen

2,28 prosent rente ved tre års bindingstid.

Magnus Andersen og Lånekassen gir deg nå et tilbud du kanskje ikke bør si nei til. Foto: Lånekassen
Magnus Andersen og Lånekassen gir deg nå et tilbud du kanskje ikke bør si nei til. Foto: Lånekassen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dagens fastrentetilbud fra Lånekassen, tangeres den tidligere rekordrenten for tre års bindingstid. Fastrentetilbudet ligger nå lavere enn den flytende renten, og da er det tradisjonelt mange som velger å binde renten.

Har du høyt studielån og stram økonomi, kan det være lurt å binde renten nå.

Ny bank? Det tar bare tre minutter å bli kunde

De nye satsene

Fastrentene på studielånet som gjelder fra 1. juli vil være 2,280 prosent for tre år, 2,477 prosent for fem år og 3,065 prosent for ti års bindingstid.

– Dette er en tangering av tidenes laveste tre års fastrente i Lånekassen. Samtidig vil både tre og fem års fastrente være lavere enn flytende rente, sier Magnus Andersen, seniorrådgiver i Lånekassen.

Alle de tre fastrentene går ned med nærmere 0,2 prosentpoeng. Flytende studielånsrente vil fra 1. juli være 2,673 prosent.

Les også: Derfor bør du binde renten

Du har 12 dager på deg

Kunder som ønsker å binde renta, kan gjøre det i perioden 1.–12. juni. Alle som søker om fastrente, må gjøre det på «Dine sider» på lanekassen.no. De kan nå også logge inn med BankID.

399.000 kunder i Lånekassen har flytende rente på lånet sitt. Av disse er det 279.000 kunder som nå kan velge å binde renten på lånet sitt. For eksempel kan ikke kunder som har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstiden binde renten. Det samme gjelder kunder som har fått lånet oppsagt på grunn av manglende betaling kan ikke binde. Se fullstendig liste over hvem som kan binde renten her.

Studenter som avslutter utdanningen sin i vår også søke om fastrente nå.

Flere ferske sider fra DinSide Økonomi finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer