Rekordlav pundkurs

Det er mer enn ti år siden du har fått så mye valuta for kronene.

Publisert
Sist oppdatert
Jeg tror pundet kan holde seg under ti i en lengre periode, på samme måte som jeg tror at dollaren vil kunne holde seg under fem.Nils Kristian Knudsen, valutaanalytiker


I dag ble kursen notert til 10.176 kroner per pund.

Shoppe på nett? Regn ut totalpris med DinSides importkalkulator

Ifølge Norges banks statistikk er dette den laveste kursen som er målt siden 1996.

Nå er det gunstig å shoppe på nett fra USA og Storbritannia. Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com
Nå er det gunstig å shoppe på nett fra USA og Storbritannia. Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com Vis mer


Grunnen til den gunstige kursen er, ifølge Nils Kristian Knudsen, valutaanalytiker i Nordea, hovedsaklig at pundet er svakt.

- Det er mange grunner til det svake pundet, men hovedgrunnen er at markedet ser på fellestrekk mellom USA og England og avventer om det samme vil skje i England som i USA, sier Nils Kristian Knudsen til DinSide.no.

- Når det er sagt, pundet er rekordsvakt særlig mot euro, og det spekuleres også om et eventuelt nytt rentekutt i England neste uke.

- Er det noen faktorer som kan påvirke pundet i motsatt retning?

- Kanskje en endring fra den europeiske sentralbanken kan reversere denne trenden, for eksempel nye signaler som gjør at euroen blir mindre attraktiv. Men dette kan dra noe ut i tid.

Så lenge det ikke er noen endringer i den usikre markedssituasjonen som vi har per i dag tror ikke Knudsen at vi vil se en markant styrkning av pundet igjen i den nærmeste fremtid, ei heller dollaren, snarere tvert imot:

- Jeg tror pundet kan holde seg under ti i en lengre periode, på samme måte som jeg tror at dollaren vil kunne holde seg under fem.

Unngå rådyr netthandel

Akkurat hvor lavt det skal gå, vil han ikke si sikkert.

- Det er jo flere faktorer som spiller inn her - hva med den norske kronen?

- Den norske kronen er også preget av den uroen som er i finansmarkedene. På sikt er vi positiv til norske kroner, men ved en stabilisering av markedssituasjonen vil kronen kunne gå noe sterkere, men vi forventer at forholdet krone - pund og krone - dollar vil holde seg stabilt.

Knudsen peker på at det svinger endel i markedet, men at hovedtrenden likevel vil være den samme.

- I januar i fjor sto pundet i 12,80. Nå er det nede i 10,17. Det er en så hyggelig kursutvikling at om kursen nå går noen øre til eller fra, vil det fortsatt være hyggelig å dra til England nå, sier Knudsen.

Er nettbutikken sikker?


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer