Rekordlav rente for mer enn 400.000 nordmenn

... men nå kommer regningen oftere.

LAVERE RENTE: Hanne Bjertnes, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen, varsler rekordlav rente på studielån fra høsten. Men det er ikke alt som er nytt. Foto: LÅNEKASSEN
LAVERE RENTE: Hanne Bjertnes, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen, varsler rekordlav rente på studielån fra høsten. Men det er ikke alt som er nytt. Foto: LÅNEKASSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har studenter sluppet så billig. Først gikk studielånsrenten ned til 2,374 prosent fra i dag, men samtidig varsler Lånekassen nå ytterligere kutt i den flytende renten.

Fra 1. september synker den med drøyt 0,1 prosentpoeng, og blir dermed på 2,276 prosent. Dermed er den ned på nye rekordlave nivåer fra høsten av.

Gjelder nesten en halv million kunder

Omkring syv av ti lånekunder i Lånekassen har flytende rente på sine lån. De nye satsene gjelder altså drøyt 400.000 låntakere.

Har du ikke gjort grep i forhold til studielånet, har du automatisk flytende rente. Mange kunder har imidlertid også valgt fastrente. Fra 1. juli er satsen for fastrente på 2,667 prosent for tre år, 3,057 prosent for fem år og 3,735 prosent for ti år.

Siden 1999 har mer enn 700.000 kunder valgt fastrente i perioder. Men har det vært lønnsomt? Antageligvis ikke. Tall fra Lånekassen viser at åtte av ti har tapt på det.

Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året.

Månedlig betaling

– Samtidig innfører vi nå ordninger som skal gjøre det enklere å betale studielånet sitt, blant annet månedlig betaling, sier Hanne Bjertnes, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer