Privatøkonomi

Rekordlave renter: Gjør dette nå

Rentene på lån og sparing er fortsatt superlave, og det forblir de nok de neste to årene. Derfor er det lurt å sette seg ned og lage en plan for pengebruken de neste par årene - det kan nemlig bli svært lønnsomt.

NULLRENTE: Norges Bank endrer ikke renten ennå, og dermed vil styringsrenten fremdeles være null prosent, heter det i en pressemeldinge fra Norges Bank. Video: NTB. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helga la Norges Bank fram ny rentebeslutning. Det var ikke særlig overraskende at styringsrenta forble uendret på sine rekordlave null prosent.

Samtidig med september-renta ble de lagt fram ny Pengepolitisk rapport, og her kommer sentralbanken med nye anslag for hvor lenge vi kommer til å ha lav rente her til lands.

Som du ser, er det ventet at styringsrenta forblir på null prosent i to år til - noe som også betyr at låne- og sparerentene kommer til å holde seg lave også i samme periode.

Med oppdatert rentebane svart på hvitt, kan det lønne seg for mange forbrukere å lage en plan for hvordan de vil betale ned boliglånet, samt prioritere sparing og andre utgifter for å komme økonomisk styrket ut i 2022.

Derfor vil vi vise deg hvordan du setter opp en toårsplan for egen økonomi, både ved å gi deg en oppskrift og eksempler.

Kom i gang med toårsplanen

Det aller første du må gjøre når du skal lage en toårsplan for egen økonomi, er å sette deg ned og få oversikt.

Kjedelig og tidkrevende? Vel, det er «heldigvis» flust av mørke høstkvelder framover, og én av disse kveldene kan nok Netflix vike for regnskapet ditt. Når du først kommer i gang, kan du i tillegg oppleve at det hele gikk mer smertefritt enn du trodde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer