Rekordmange anmeldt for trygdesvindel

Til nå i år har NAV anmeldt 563 personer for trygdesvindel av over 64 millioner kroner.

Rekordmange anmeldt for trygdesvindel
Publisert
Sist oppdatert

Til nå i år har NAV anmeldt 563 personer for trygdesvindel av over 64 millioner kroner. Det er 158 flere og ca 20 millioner mer enn for samme tertial i fjor, melder NAV i dag.

Det er flest anmeldelser for svindel av dagpenger og attføringspenger. For attføringspenger er det nær en fordobling i antall anmeldte personer.

– NAVs kontroller for attføringspenger er blitt enda mer effektive og målrettet, noe som gjør at vi avdekker flere. Dette er saker der folk bevisst har gått inn for å svindle systemet, ved å jobbe mer enn det som oppgis på meldekortene til NAV, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Arbeidsgivere bidrar til svindel

Flere arbeidsgivere blir anmeldt for å ha benyttet uførepensjonister og sykmeldte til svart arbeid, eller for å ha medvirket til fiktive ansettelser slik at ”ansatte” oppfyller vilkårene for stønad fra folketrygden. I en sak er 10 personer knyttet til samme virksomhet anmeldt for bedrageri av over 4 millioner kroner. Tre personer er allerede dømt, blant annet innehaveren av virksomheten.

– Det er spesielt alvorlig at profesjonelle aktører som arbeidsgivere bidrar til å svindle fra fellesskapets midler, sier Saglie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer