Rekordmange betalingsanmerkninger

Nær 217.000 nordmenn har betalingsanmerkninger. Det er en oppgang på 29.000 på to måneder.

Nær 217.0000 personer på svarteliste: Rekordmange nordmenn sliter med å gjøre opp for seg, viser nye tall fra kredittinformasjonsselskapet Experian. Foto: Per Ervland
Nær 217.0000 personer på svarteliste: Rekordmange nordmenn sliter med å gjøre opp for seg, viser nye tall fra kredittinformasjonsselskapet Experian. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har antallet betalingsanmerkninger skutt i været. Tall fra kredittinformasjonselskapet Experian viser at 216.840 nordmenn er registrert med slike anmerkninger. For to måneder siden var det «bare» 188.000 nordmenn som hadde slike anmerkninger.

- Det er helt forferdelig, sier forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR.

Hun er sjokkert over at antallet personer med økonomiske problemer har steget så kraftig på kort tid.

- Jeg blir veldig urolig, og lurer på hvilke holdninger folk har til sin egen pengebruk. Den siste tiden har de aller fleste fått mer å rutte med, samtidig som de har beholdt jobben, derfor er dette en svært urovekkende utvikling, sier Jørgensen til DinSide.

- Kult å være impulsiv

Jørgensen sier at de om påtar seg økonomiske forpliktelser, er nødt til å ha en plan for hvordan de skal gjøre opp for seg.

- Nå for tiden skal alt være så impulsivt. Det er kult å leve plutselig, og man oppfattes som litt «retarded» hvis man planlegger. Men man må ha en plan for hvordan man skal tilbakebetale penger, og det er viktig at man har regnet på det på forhånd, sier Jørgensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer