Bytte strømleverandør

Rekordmange bytter strømselskap

Men Forbrukerrådet advarer mot lokketilbud.

IKKE FALL FOR FRISTELSEN: Forbrukerrådet ser flere eksempler på strømselskap som prøve å selge avtalene sine på døra eller gata. Dette er ikke alltid de beste tilbudene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
IKKE FALL FOR FRISTELSEN: Forbrukerrådet ser flere eksempler på strømselskap som prøve å selge avtalene sine på døra eller gata. Dette er ikke alltid de beste tilbudene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse for fjerde kvartal av 2018, var det en tydelig økning i strømleverandørbytter, både i årets siste kvartal og for hele fjoråret totalt.

Det ble byttet strømleverandør hele 642.700 ganger, hvorav 577.200 bytter var blant husholdningskunder. Bytteprosent var på totalt 21 prosent, en økning på 1,9 prosentpoeng fra 2017.

- I 2018 hadde vi høye strømpriser. Da blir kundene ekstra bevisste på hvilke avtaler de har. Dette er nok en av årsakene til økningen i leverandørskifter, forklarer næringspolitisk rådgiver Lars Ragnar Solberg i Energi Norge i denne artikkelen.

Dinside har tidligere i vinter skrevet om Elhub, som skal gjøre det lettere å bytte strømleverandør, samt redusere nettleien.

- Sjekk hva du har

Seksjonssjef for sluttbrukermarkedet i Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE), Guro Grøtterud, oppfordrer kundene til å være opptatte av hva slags strømavtale de har.

NVE vil ikke spekulere i hvorfor folk bytter strømleverandør, men de mener at ved å sjekke hvilke andre avtaler som finnes, kan forbrukerne sikre seg de mest gunstige avtalene.

- Ikke gå for lokketilbud

Forbrukerrådet har også registrert en stor økning på sin nettside for strømbytte, strømpris.no. Den fikk 125.000 nye brukere i fjor, ifølge Pia Cecilie Høst. Hun mener høye strømpriser er hovedårsaken til at stadig flere bytter leverandør.

Mange strømselskaper er også veldig ivrige etter å skaffe seg nye kunder, og mange får besøk på døra eller tilbud over telefon med kort frist, ifølge henne.

- Det er veldig mange strømselselskaper som ønsker å lokke til seg kunder med gode åpningstilbud og kampanjer. Så flytter de kundene over på dyrere abonnementer etter kort tid. Vi anbefaler deg derfor å ikke hoppe på et slikt tilbud, men heller å bruke litt tid på å sjekke prisene, sier Høst til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer