Bytte strømleverandør

Rekordmange bytter strømselskap

Men Forbrukerrådet advarer mot lokketilbud.

IKKE FALL FOR FRISTELSEN: Forbrukerrådet ser flere eksempler på strømselskap som prøve å selge avtalene sine på døra eller gata. Dette er ikke alltid de beste tilbudene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
IKKE FALL FOR FRISTELSEN: Forbrukerrådet ser flere eksempler på strømselskap som prøve å selge avtalene sine på døra eller gata. Dette er ikke alltid de beste tilbudene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge NVEs leverandørskifteundersøkelse for fjerde kvartal av 2018, var det en tydelig økning i strømleverandørbytter, både i årets siste kvartal og for hele fjoråret totalt.

Det ble byttet strømleverandør hele 642.700 ganger, hvorav 577.200 bytter var blant husholdningskunder. Bytteprosent var på totalt 21 prosent, en økning på 1,9 prosentpoeng fra 2017.

- I 2018 hadde vi høye strømpriser. Da blir kundene ekstra bevisste på hvilke avtaler de har. Dette er nok en av årsakene til økningen i leverandørskifter, forklarer næringspolitisk rådgiver Lars Ragnar Solberg i Energi Norge i denne artikkelen.

Dinside har tidligere i vinter skrevet om Elhub, som skal gjøre det lettere å bytte strømleverandør, samt redusere nettleien.

- Sjekk hva du har

Seksjonssjef for sluttbrukermarkedet i Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE), Guro Grøtterud, oppfordrer kundene til å være opptatte av hva slags strømavtale de har.

NVE vil ikke spekulere i hvorfor folk bytter strømleverandør, men de mener at ved å sjekke hvilke andre avtaler som finnes, kan forbrukerne sikre seg de mest gunstige avtalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer