Rekordmange fikk frikort i fjor

Ny ordning gjorde at 1,2 millioner nordmenn mye enklere kunne slippe å betale ekstra mye for medisiner og legebehandlinger.

Dette lille, rosa kortet er et frikort, som du mottar automatisk når du har betalt mer enn 1.880 kroner i egenandeler på normale helsekostnader. Foto: Per Ervland
Dette lille, rosa kortet er et frikort, som du mottar automatisk når du har betalt mer enn 1.880 kroner i egenandeler på normale helsekostnader. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det nøyaktig ett år automatiske frikort ble innført i Norge. Den nye ordningen sørger for at syke ikke betaler mer enn de må for medisiner og behandling.

For når du har hatt helseutgifter utover 1.880 kroner (egenandelstak 1 per 2011), skal staten ta over resten av helseregningene dine ut året.

Tidligere har du selv måttet passe på at du ikke betaler for mye, men nå får du automatisk få tilsendt et såkalt frikort når du har oversteget grensen for hvor mye du må betale.

312.000 flere fikk frikort

Den nye ordningen har gjort at betydelig flere har fått frikortene de har krav på.

I fjor ble det utstedt nærmere 1,2 millioner frikort til personer med høye helseutgifter. Det er 312.000 flere personer enn året før.

– En økning på 36 prosent i utstedte frikort sammenliknet med året før betyr at det tidligere var mange som hadde krav på frikort uten at de fikk rettigheten innfridd. Automatisk frikortordning sikrer brukernes rettigheter på en enklere måte, melder divisjonsdirektør Christine Bergland i Helsedirektoratet.

LES MER OM DEN NYE ORDNINGEN HER: Nå får du automatisk frikort

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer