Rekordmange organdonasjoner

Aldri har vi vært bedre på organdonasjon. Norge er blant de beste i verden.

I prinsipp er det ingen aldersgrense for å være donor. For hjerte og lunger vil det likevel i praksis være en øvre grense på 50-60 år. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
I prinsipp er det ingen aldersgrense for å være donor. For hjerte og lunger vil det likevel i praksis være en øvre grense på 50-60 år. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et rekordår i 2007, har første kvartalet i 2008 vært det beste noensinne, viser en pressemelding fra Stiftelsen Organdonasjon.

I løpet av første kvartal i år ble det foretatt 34 donasjoner mot 20 for samme periode i fjor, mens 230 pasienter er på venteliste for transplantasjon sammenlignet med i fjor.

Les også: Ville du gitt bort en nyre?

Tankevekkende tema

Daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon, Hege Lundin Kuhle, tror de gode tallene kommer av at organdonasjon er et tema folk snakker mye mer om i dag:

- Det er står mye mer om organdonasjon i pressen. Facebook har til og med en norsk gruppe på 70.000 medlemmer, sier hun til DinSide Helse.

Les også: Sier ja til organdonasjon

Fremdeles stort behov

Kuhle sier at stiftelsen har delt ut 3.2 millioner donorkort og at det hver måned lastes ned 1.200 donorkort fra nettsiden deres. Donorkort kan også fås på apotek og legekontor.

- Ønsker du å si ja til donasjon, er det aller viktigste at du forteller to av dine nærmeste om beslutningen din. Du må også fylle inn et donorkort som du bør ha i lommeboken din, forklarer Kuhle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer