Rekordmange søker hjelp

Dette klagde vi på i 2008.

Direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, og hennes kolleger skal gjøre forbrukersamfunnet enda tryggere for deg og meg. Foto: Forbrukerportalen.no
Direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, og hennes kolleger skal gjøre forbrukersamfunnet enda tryggere for deg og meg. Foto: Forbrukerportalen.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Over 100.000 forbrukere henvendte seg til Forbrukerrådet i 2008. Hvor trykker skoen?

Forbrukerrådet registrerte 110.500 henvendelser i 2008, en oppgang på nær 3.700 sammenlignet med 2007. Henvendelse om sparing og investering har i samme periode økt fra 151 til 477, noe som er godt over 200 prosent, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

Tidligere la Forbrukerrådet ut fjorårets statistikk, og det er fremdeles de samme områdene som topper klagelista.

- Dessuten har strukturerte spareprodukter kommet inn på klagestatistikken som en stormvind. Det er registrert over 500 henvendelser via telefon og e-post. I tillegg er Forbrukerrådets ferdigskrevne klagebrev lastet ned over 1400 ganger fra forbrukerportalen.no.

Les også: Forbrukerrådet slakter bankene i fersk undersøkelse

Bolig og bil topper

Boligklagene og bilklagene topper fremdeles lista, og spesielt klager i forbindelse med bolig økte det siste året. Det ble registrert 3.483 henvendelser om oppføring og oppussing av bolig, en økning på 24 prosent fra 2007.

- Erfaring viser at når boligprisen faller vil flere boligeiere reklamere. Terskelen for klage senkes når prisene går ned og man har kjøpt på topp, sier Randi Flesland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer