Rekordsterk krone nå

Det kan være gunstig både hjemme og ute.

REKORDSTERK: Målt mot valutaen til Norges handelspartnere har den norske kronen aldri vært så sterk som nå. Det kan være positivt for lommeboken din, på flere måter.  Foto: Per Ervland
REKORDSTERK: Målt mot valutaen til Norges handelspartnere har den norske kronen aldri vært så sterk som nå. Det kan være positivt for lommeboken din, på flere måter. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronekursen setter stadig nye rekorder, og kronen har aldri vært så sterk som den er nå, i følge tall fra Norges-Bank.

Men hvilke følger har egentlig en sterk krone for deg og meg? For nordmenns privatøkonomi kan en sterk krone være gunstig både borte og hjemme.

Billig valuta

En sterk krone er positivt for deg som skal reise utenlands, og feriebudsjettet varer følgelig lengre. Også for deg som handler mye i utenlandske nettbutikker er det spesielt gunstig akkurat nå. Blant dagens kurser utmerker det britiske pundet seg som svært billig. Tilbake i år 2000 var det britiske pundet opp mot 60 prosent dyrere i dag, med noteringer høyt oppe på 13-tallet.

Reise til Storbritannia? I en kåring av beste hotellby kommer London dårlig ut.

Med kroner i lomma kan du få mye ut av en storby-dagstur også. Enten du velger London, København eller en av byene i Euro-sonen.

Valutakurser 4. februar: 1 USD: 5,4807 NOK1 EUR: 7,4275 NOK1 GBP: 8,6176 NOK100 DKK: 99,57 NOK100 SEK: 86,54 NOKSkal du reise til eller handle fra USA bør du imidlertid ikke vente for lenge. DNBs valutaanalytikere spår nemlig at både dollar og pund blir dyrere frem mot sommeren og videre ut i 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer