Rekordstor rentefest

Bankene har vært svært flinke til å sette ned renten, men staten henger etter.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at stupet i styringsrenten siden senhøsten i fjor har gitt utslag på bankenes rentesatser.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser nå en kraftig nedgang i utlåns- og innskuddsrentene som bankene tilbyr. Statens låneinstitusjoner har derimot ikke vært like raske med rentenedsettingene.

Ned over to prosent

Bankenes utlånsrenter har det siste kvartalet falt med hele 2,03 prosentpoeng, og lå ved utgangen av mars på i gjennomsnitt 5,24 prosent.

Bankenes innskuddsrentene har naturlig nok også falt. Gjennomsnittlig rente på innskudd var i utgangen av mars på 2,38 prosent, en nedgang på 1,75 prosentpoeng fra forrige kvartal. SSB kaller rentenedsettelsene for rekordstore.

Har din bank gunstige rentebetingelser? Sjekk selv:

  • Beste boliglånsrenter på lån på 1 million og 2 millioner kroner
  • Beste innskuddsrenter

Henger etter

Mange har lån i statens låneinstitusjoner, som for eksempel Lånekassen og Husbanken, og disse kundene har ikke kunnet juble over like stor rentenedgang. Utlånsrenetene fra staten har bare sunket med beskjedne 0,04 prosentpoeng til 4,41 prosent. Tar en ikke med nullrentelån fra Statens Lånekasse, har rentene i snitt faktisk økt med 0,05 prosentpoeng det siste kvartalet, til 5,70 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer