Rema 1000

Rema 1000 advarer

Flere tusen personer har trykket på svindelkonkurranse.

SVINDEL: Flere tusen nordmenn har trykket på den falske konkurransen til den falske Rema 1000-siden på Facebook. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SVINDEL: Flere tusen nordmenn har trykket på den falske konkurransen til den falske Rema 1000-siden på Facebook. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i den store handleperioden og at mange er på utkikk etter gode kupp før jul. Samtidig dukker det stadig opp konkurranser fra ulike butikker med gode premier, som svindlere vet å utnytte.

Dessverre er det ikke enkelt å se hva som er ekte og hva som er falskt, viser det seg, for flere hundre personer har kommentert på en falsk Rema 1000-konkurranse på Facebook.

Flere tusen kommentarer

Facebook-siden Rema 1000_Fans, som er nyopprettet og har 1600 følgere, har lagt ut en «konkurranse» der det fristes med lukrative premier. Det finnes også andre falske Rema 1000-sider

«For å feire jul i år sender @REMA1000 ut en spesiell gavepose og handlekort til alle som deler og kommenterer "God jul" før 5. desember. Takk, del dette innlegget i hvilken som helst gruppe hvis du vil ha denne gaven OG REGISTRER DIG HER» står det på siden.

For å gjøre konkurransen mer troverdig har svindleren brukt bilder av Rema 1000-ansatte og -handleposer.

I skrivende stund har «konkurransen» snaut 2300 likerklikk og nærmere 6000 kommentarer. I tillegg har 5200 personer delt innlegget.

Ikke overraskende er konkurransen for god til å være sann, og et raskt søk viser også tilsvarende falske sider og konkurranser for blant annet Europris og Clas Ohlson.

Flere tusen nordmenn har trykket på denne falske konkurransen. Foto: Skjermdump
Flere tusen nordmenn har trykket på denne falske konkurransen. Foto: Skjermdump Vis mer

Kommer med oppfordring

Til DinSide forteller Celine Sjøberg, kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, at de er klar over svindelforsøket og at de ikke er glade for at noen utgir seg for å være dem. Butikkjeden er i god dialog med Facebook rundt dette.

- Vi oppfordrer kundene våre til å følge ekstra godt med, og ønsker selvfølgelig ikke at noen av kundene våre skal bli lurt, skriver hun i en e-post.

Hvis du er usikker på om Facebook-siden er ekte, kan du se bak navnet på siden. Et blått merke betyr at siden er verifisert av Facebook.

- Det vil du ikke se på disse sidene. Er du usikker, vær kildekritisk. Søk opp merkevaren på Facebook og send en direktemelding, så kan vi bekrefte eller avkrefte.

Sjekk dette først

Som vanlig er det mange faresignaler som avslører svindlerne. Det viktigste er at siden nylig er opprettet og ikke har noe annet innhold postet enn konkurransen, noe du kan finne ut av om du klikker deg inn på siden:

De fleste avholder jo konkurranser for å skaffe flere følgere til siden sin, fordi man da får nådd ut til flere med andre budskap, som tilbud og liknende. Finner du bare konkurranser på en slik Facebook-side, bør de røde lampene lyse.

De fleste «ekte» sider har dessuten et stempel som viser at de er verifiserte av Facebook - illustrert med rød ring under:

Dette er den offisielle Facebook-siden til Rema 1000.
Dette er den offisielle Facebook-siden til Rema 1000. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer