Rema 1000 i riktig retning

KOMMENTAR: Billigbutikken kan tilby mer en bare lave priser.

PÅ RIKTIG VEI: Rema 1000 har gjort mange grep den siste tiden, som har gjort butikken til den mest spennende lavpriskjeden i det norske markedet.  Foto: Bildet er hentet fra Reitangruppens nettsider
PÅ RIKTIG VEI: Rema 1000 har gjort mange grep den siste tiden, som har gjort butikken til den mest spennende lavpriskjeden i det norske markedet. Foto: Bildet er hentet fra Reitangruppens nettsider Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden det var en ganske trist og kjedelig opplevelse å handle i norske matvarebutikker. De billigste i klassen, Rema 1000, Kiwi, Rimi og Coop Prix var kanskje gode på lave priser, men spesielt innbydende var de ikke. Ei heller har utvalget vært mye å skryte av i landets billigbutikker.

Nå ser det imidlertid ut som at butikkene har fått øynene opp for at relativt lave priser, større utvalg, og mer delikat utforming kan kombineres.

Rimi har stått for et av de største oppussingsprosjektene i dagligvarebransjen de siste årene. De aller fleste Rimi-butikkene er nå blitt fine, lyse og røde. Forvandlingen var sårt tiltrengt. Rimi-butikkene har lenge hatt behov for en «extreme makeover», noe de nå har fått. Eieren, Ica Norge, har i tillegg vært den store taperen i norsk matvarebransje en stund, og kanskje vil den store satsningen på Rimi skape en aldri så liten renessanse for Stein Erik Hagens tidligere gullgruve.

Et problem gjenstår riktignok på Rimi: Det skal godt gjøres at du finner alt du har på handlelappen etter en tur i butikken. Utvalget er for magert, og sett bort fra enkelte basisprodukter, er det ikke mye å velge mellom. Frukt- og grønnsaksdisken er en spøk. Spesialvarer, slik som glutenfritt brød, har jeg til gode å oppdrive. Og er du ekstra fin på det, og ønsker deg noen «eksotiske» varer som rosmarin eller pesto - ja, da vil du mest sannsynlig komme tomhendt hjem fra handleturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.