Rema 1000 vs Kiwi

Hvem tilbyr den beste grillmaten? Vi har smakt på sesongens grillmat.

Bør du handle på Rema 1000 eller Kiwi før du skal grille? Sjekk resultatet i vår grillduell. Foto: Berit B. Njarga
Bør du handle på Rema 1000 eller Kiwi før du skal grille? Sjekk resultatet i vår grillduell. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker å grille, og det er mer enn sommerkoteletter og grillribbe å finne i butikkene. Men hvor god grillmat er det egentlig kjedene frister med?

Både Rema 1000 og Kiwi er i full gang med å lokke kundene med grillmat, men hvilken kjede har den beste maten? Det har DinSide prøvd å finne ut.

Vi har kjørt duell.

>> Her er årets grillnyheter

Sunn og fresh vs macho og amerikansk

Rema 1000 og Kiwi er som kjent arge konkurrenter, og for å kapre grillystne nordmenn går de svært forskjellig til verks, også når det kommer til markedsføring.

Rema 1000 fronter sin grillkampanje med skuespiller Sven Nordin, med USA-inspirert grillmat for ekte mannfolk. Kiwi har derimot hyret inn den svenske TV-kokken Tina Nordström, som skal inspirere Kiwi-kundene til å lage sunn og kjapp grillmat.

For å teste de to grillseriene har vi kjøpt inn, grillet og tilberedt et utvalg produkter og oppskrifter fra hver av kjedene. Vi har trommet sammen et smaksteam bestående av både kvinner, menn og barn for å smake på den ferdige maten.

Her kan du lese dommen over de to grillseriene.

>> Den vanligste grilltabben

Rema 1000 vs Kiwi


Rema 1000

Grillserien fra Rema 100 består av kjøtt- og enkelte fiskeprodukter, som stort sett er bearbeidet på en eller annen måte. Noe er marinert, annet er stekt på forhånd og skal bare varmes på grillen.

Utvalget er stort, og en klar fordel er at det går fort - både å handle inn og å grille. Du får også salater i samme serie, som potetsalat og coleslaw.

DinSide har smakt på alt fra kyllingfilet og ytrefilet til spareribs og hysekaker. Noen av produktene smakte helt utmerket, men det gjaldt dessverre ikke alt.

DinSide anbefaler spesielt følgende produkter fra Rema 1000s grillserie:

Big Daddy burger
Saftigere burger skal du lete lenge etter. Denne var både voksne og barn særdeles fornøyde med. Helt fortreffelig!

Kyllingbryst med skinn, med ramsløk og persille
Saftig kyllingbryst med gode smaker fra krydderet, og ikke for salt.

Backyard steak
Krydret ytrefilet som er saftig, mør og god, og passelig krydret.

>> Nei, du trenger ikke tennvæske

Men ikke alle produktene fra Rema 1000 falt i smak, verken hos barn eller voksne.

DinSide vil ikke anbefale følgende produkter fra Rema 1000s grillserie:

Pulled pork
Ferdigstekt svinebog i små biter som kommer i egen aluminiumsemballasje for oppvarming på grillen. Kjøttet er tørt, og barbequesausen er altfor søt på smak. Styr unna.

Baby Back Ribs
Ferdigstekte spareribs som bare trenger oppvarming på grillen. Kjøttet er mørt, men smaken av den for søte barbecuesausen overdøver kjøttsmaken. Ingen stor begeistring for dette kjøttet.

Deep Sea Sliders hot
Ferdigstekte fiskekaker av hyse, hvor hele 70 prosent fiskeinnhold lover godt. Men her blir vi skuffet! Fiskekakene har en rar oransjefarge, og fiskekjøttet er altfor finmalt. Dette gir en veldig rar konsistens, og smaken er heller ikke spesielt god. Dessuten er disse for sterke for de minste barna.

Mom´s coleslaw
Har du lyst på coleslaw, bør du heller lage den selv. Den ferdiglagde varianten smaker nemlig akkurat som italiensk salat uten skinke.


Rema 1000 vs Kiwi


KIWI

Tinas Sommer er navnet på Kiwis grillsatsing, som i hovedsak består av et oppskriftshefte, et mindre utvalg rene kjøttprodukter, og et fåtall egne produkter.

Fordelen er at du blir fristet til å lage spennende, nye retter på grillen. Ulempen er at det tar mer tid, både å handle inn og å tilberede. Dessuten fant vi ikke alle ingrediensene vi trengte i den lokale Kiwi-butikken.

DinSide har tilberedt enkelte av oppskriftene fra heftet, og har dessuten grillet noen av kjøttvarene fra Tinas Sommer.

Dette falt i smak hos DinSides testpanel av maten fra Tinas Sommer
Av kjøttvarene vi smakte på var både Kiwis entrecote og indrefilet av svin saftige og hadde god smak.

Vi lagde dessuten en egen barbequesaus fra bunnen av, som vi fant i oppskriftheftet. Den hadde en god, søtlig smak som passet til forskjellige typer kjøtt, og den falt også i smak hos barna.

Grillet vannmelon med sitron, cashewnøtter, olivenolje og salt var vi veldig skeptiske til, men denne oppskriften viste seg å bli en positiv overraskelse. Det smakte uvant, men veldig godt - ikke minst etter å ha spist mye kjøtt. Godt med lett og frisk mat på grillen. Merk: den lite kresne niåringen syntes ikke dette var noe særlig.

>> Disse grillene er brannfarlige

Også noe av maten fra Kiwi viste seg å skuffe:
Tinas Sommer Burgere av kjøttfe var temmelig ordinære, og kunne ikke måle seg med de vi smakte på fra Rema 1000. De var både mindre saftige og hadde en mindre spennende smak.

Heller ikke Jättegott kryddersmør fra den svenske TV-kokken imponerte. Det smakte nesten som Toro-pulver, og løftet ikke smaken på maten, heller tvert i mot.

Den enkleste oppskriften vi testet ut, nærmere bestemt grillet purre med chili- og ingefærsmør, falt også gjennom hos smakspanelet. Grillet purret viste seg å smake relativt kjedelig, og konsistensen var litt slimete. Smøret, som vi lagde etter oppskrift, hadde lite smak, og gjorde dermed lite for å løfte den intetsigende purresmaken.


Kort oppsummert vil vi anbefale Rema 1000 om du har det travelt, og skal grille en kjapp middag etter jobb. Men pass på hvilke produkter du plukker med deg - som vi allerede har nevnt i artikkelen smaker ikke alt like godt.

Har du derimot litt bedre tid anbefaler vi å prøve ut noen av oppskriftene fra Tina. Det er tross alt godt med litt grønt på grillen også. Ulempen - for Kiwi - er at du kan skaffe deg oppskriftheftet, og deretter handle helt andre steder hvis du vil. Det er nemlig ingenting ved deres satsing som binder deg til Kiwi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer