Rennesøy rikest, Verran på bunn

Husholdningsinntekten i Rennesøy er 507.000, i Verran er den 261.000.

Rennesøy rikest, Verran på bunn
Publisert
Sist oppdatert

Statistisk sentralbyrå (SSB) offentliggjorde idag statistikk over husholdningene inntekter for 2007. I motsetning til andre statistikker over hvor mye folk tjener, bruker SSB ikke gjennomsnittsinntekt, men medianinntekt.

Medianen er det punktet på inntektsstigen der det er like mange husholdninger over deg som under deg.

Freerider i fjorden

— En av årsakene til at vi ligger så høyt på husholdningsstatistikken er at det knapt er enpersonshusholdninger i Rennesøy, sier ordfører Ommund Varberg. — De fleste boligene er eneboliger hvor det er to inntektsmottakere.

Lønnskalkulatoren: Hva tjener du i timen?

— Boligene er også såpass dyre at man er nødt til å ha høy inntekt for å kunne flytte hit. Enslige ungdommer flytter til Stavanger og leier der. Så kommer de eventuelt tilbake når de er to til å betale utgiftene.

Rennesøy kommune fikk fastlandsforbindelse i 1992 og har deretter opplevd en økende vekst i folketallet, de siste årene på 3,5% - 7% pr. år. — Ifjor var vi vel den kommunen som vokste nest raskest, sier ordføreren.

Det er ingen kommune i Rogaland som har færre arbeidsplasser i forhold til folketallet enn Rennesøy. Stavanger er ett kvarter unna, og de aller fleste jobber der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer