Rens huden med urter

Få ren og pen hud med daglige vitamintilskudd, dampbad og kinesisk urtemedisin. Her lærer du ekspertens tips:

Publisert
Sist oppdatert

Daglig tilskudd av vitaminer, dampbad med kamille eller lavendel og solhatt-tinktur kan hjelpe mot kviser og urenheter i huden. Det finnes også en del kinesisk urtemedisin som hjelper mot akne. Homeopatisk medisin gir ofte god effekt på akne, men krever tålmodighet.

Uren hud kan være et problem for mennesker i alle aldre, men vanligvis er det ungdommer i puberteten som rammes sterkest. Akne, eller kviser som det også kalles, forekommer hos 70% av alle tenåringer, vanligvis fra 12 til 14 års alderen. De fleste opplever at problemet avtar etter noen år, og kviser opptrer sjelden etter 25 års alderen. Gutter rammes vanligvis oftere av akne enn jenter.

Generelle rådFor å redusere tilstopping av talgkjertlene kan du rense huden hver kveld med en mild rensemelk,eller vaske med mild såpe og skyld godt med rent vann. De irriterte røde kvisene skal du ikke plukke på, det gir bare arr og infeksjoner. Hudormene kan du klemme ut forsiktig når de ikke er betente, helst etter et dampbad.

Mye kosmetikk irriterer huden og forverrer kviser, bruk derfor så lite kosmetikk som mulig. Noen P-piller kan forverre kvise problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer