Renselse for kropp og sjel

Urter kan hjelpe kroppen din med å skille ut gift- og avfallsstoffer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å forstå at det er viktig å mosjoner og trene for å opprettholde en god hjerte og lungefunksjon og at det bedrer muskelfunksjon og blodsirkulasjon. For å rense kroppen er det viktig å opprettholde en god nyre, lever og tarmfunksjon. Nyrene skiller ut avfallstoffer gjennom urinen og leveren nedbryter og nøytraliserer giftstoffer i kroppen så de enten skilles ut via urinen eller via gallen og tarmen. Kroppen må hele tiden fjerne nye avfallstoffer som dannes og bryte ned å skille ut giftstoffer er også en kontinuerlig prosess som foregår hele tiden. Svikter nyre og lever vil det hopes opp avfallsstoffer og giftstoffer i kroppen og vi vil død av selvforgiftning.

Vi kan hjelpe kroppen til å rense seg selv ved å stimulere nyrefunksjonen og stimulere leverens avgiftningsfunksjon. Skal vi gjøre det bør vi første bringe kroppen i en tilstand hvor vi belaster den minst mulig med nye avfallstoffer og giftstoffer. Det gjør vi best ved å unngå alkohol, tobakk og andre kjente belastende stoffer i tillegg til å spise rikelig med ferske grønnsaker, bær og frukter. For å avlaste nyrefunksjonen er det viktig å drikke rikelig med rent vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer