Renselse for kropp og sjel

Urter kan hjelpe kroppen din med å skille ut gift- og avfallsstoffer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å forstå at det er viktig å mosjoner og trene for å opprettholde en god hjerte og lungefunksjon og at det bedrer muskelfunksjon og blodsirkulasjon. For å rense kroppen er det viktig å opprettholde en god nyre, lever og tarmfunksjon. Nyrene skiller ut avfallstoffer gjennom urinen og leveren nedbryter og nøytraliserer giftstoffer i kroppen så de enten skilles ut via urinen eller via gallen og tarmen. Kroppen må hele tiden fjerne nye avfallstoffer som dannes og bryte ned å skille ut giftstoffer er også en kontinuerlig prosess som foregår hele tiden. Svikter nyre og lever vil det hopes opp avfallsstoffer og giftstoffer i kroppen og vi vil død av selvforgiftning.

Vi kan hjelpe kroppen til å rense seg selv ved å stimulere nyrefunksjonen og stimulere leverens avgiftningsfunksjon. Skal vi gjøre det bør vi første bringe kroppen i en tilstand hvor vi belaster den minst mulig med nye avfallstoffer og giftstoffer. Det gjør vi best ved å unngå alkohol, tobakk og andre kjente belastende stoffer i tillegg til å spise rikelig med ferske grønnsaker, bær og frukter. For å avlaste nyrefunksjonen er det viktig å drikke rikelig med rent vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.