Renta øker fattigdomsproblemet

Den økte renta gjør det nå vanskelig for mange å betjene boliglånene sine.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi merker det helt tydelig blant folk vi er i kontakt med, sier Georg Rønning som er daglig leder i Foreningen Fattignorge til NTB.

Klarer du ikke renten? Slik løser du problemet

- Når du har "stampet skjorta", fått startlån og gjort det som gjøres kan for å skaffe deg en leilighet - for å oppdage at du ikke klarer å betjene renter og avdrag, da gjør det vondt. Det er folk nå som står i den situasjonen at de må selge leiligheten sin, sier Rønning.

Han ser ikke bort fra at den betydelig høyere renta fort kan utvikle seg fra et problem for enkeltpersoner til et problem for samfunnet.

Gjeldsoffer? Se om du kvalifiserer til å få gjeldsordning i vår unike kalkulator.

Fattigdomsseminar

Foreningen Fattignorge skal 7. og 8. mai arrangere et fattigdomsseminar i Ålesund, med tema som rettssikkerhet for de fattige, om rammevilkårene for sosialtjenesten og om hva det koster å leve i dagens Norge.

Rundt 50 fra det politiske miljøet og fra det offentlige hjelpeapparatet er påmeldt til dette seminaret. Rønning har en opplevelse av at interessen kunne ha vært større fra enkelte miljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer