Renta skal ned til 3,5 prosent

Nedgangstiden i verdensøkonomien gjør at arbeidsledigheten øker og renten går mer ned en tidligere antatt.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Statistisk sentralbyrå (SSB) i en rapport i dag. SSB regner med at pengemarkedsrenta i Norge vil settes ned i takt med pengemarkedsrenta i euroområdet, men med et lite etterslep. Og renta skal langt ned:

- Våren 2010 regner vi med at den er nede på 3,5 prosent, skriver SSB.

Renta ned på onsdag?

Allerede på onsdag inviterer Norges Bank til rentemøte. Det er drøyt en halv måned tidligere enn planlagt, og årsaken er den pågående finanskrisen.

At Norges Bank fremskynder rentemøtet kan tyde på at sentralbanksjef Svein Gjedrem og hans kollegaer for første gang på lang tid vil sette ned styringsrenta. Noen av landets fremste økonomieksperter har allerede gitt klare signaler om at de regner med snarlige rentekutt fra Gjedrem og Norges Bank.

Og for boligeiere med høyt lån er det glimrende nyheter. I forrige uke satte en rekke banker opp boliglånsrentene sine, på bakgrunn av at de internasjonale pengemarkedsrentene har gått kraftig opp.

DinSide.no følger rentebeslutningen direkte på onsdag fra klokken 14.00.

Les også: Krisepakke fra regjeringen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer