Rentebeslutning august 2020

Renta står på stedet hvil

Norges Bank beholder null-renta litt lenger.

NYTT RENTEMØTE: Første rentemøte etter sommeren avholdes torsdag 20. august, hvor sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av hovedstyret i Norges Bank offentliggjør endret eller uendret styringsrente. Foto: NTB Scanpix.
NYTT RENTEMØTE: Første rentemøte etter sommeren avholdes torsdag 20. august, hvor sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av hovedstyret i Norges Bank offentliggjør endret eller uendret styringsrente. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag klokka ti avslørte Norges Bank det mange trodde, nemlig at styringsrenta forble uendret på null prosent.

I siste Pengepolitisk rapport sto det at sentralbanken ser for seg å holde renta i ro de neste par årene. Dette bekreftes langt på vei i dag:

- Slik vi vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund fremover, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Ikke overraskende

Ny informasjon opprettholder bildet av den økonomiske utviklingen som ble presentert i junirapporten:

  • Norsk økonomi er inne i et kraftig tilbakeslag.
  • Aktiviteten har tatt seg opp de siste månedene, men er fortsatt lavere enn før pandemien.
  • Arbeidsledigheten har avtatt, men er fremdeles høy.
  • Den underliggende inflasjonen har økt og er høyere enn inflasjonsmålet. Styrkingen av kronen og utsikter til lav lønnsvekst tilsier at inflasjonen etter hvert vil avta.

Beslutningen om uendret rente i denne omgang er helt i tråd med forventningene til ekspertene. Ingen av de 31 analytikerne Reuters snakket med i forkant av rentemøtet trodde sentralbanken ville heve renta nå, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer