Boliglån

Renta stuper: - Gjør dette nå

Lavere rente kan gi de av oss som har jobb mer å rutte med i tiden som kommer. Men, å venne seg til et høyere forbruk, anbefales definitivt ikke.

NEDBETALING: Bør du benytte de lave rentene til å betale ekstra på boliglånet? Les ekspertenes svar i saken under. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix.
NEDBETALING: Bør du benytte de lave rentene til å betale ekstra på boliglånet? Les ekspertenes svar i saken under. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boliglånsrentene er superlave, og mange sitter sikkert og lurer på om de skal benytte anledningen til å betale ekstra ned på lånet.

Vi har spurt ekspertene om dette.

Lurt, om du har mulighet

Elisabeth Realfsen i Finansportalen sier at dette er noe alle som har gjeldsbyrde de opplever som ubehagelig, og som har mulighet, bør vurdere.

- Vi er i usikre tider, og jo mindre gjeld du har fremover, desto mindre utsatt for rentesvingninger vil økonomien din være, sier Realfsen til Dinside.

- Når det er sagt, er styringsrenten svært lav for tiden, og det er ingen signaler fra Norges Bank i siste Pengepolitisk rapport om at det er sterke renteøkninger i vente, fortsetter hun.

- Klart det er smart

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 sier at det å betjene et vanlig boliglån ikke er noe problem når renta er lav og inntekten stabil.

Det er i det øyeblikk at det skjer noe med inntekten eller renta plutselig skulle stige igjen at lånet kan bli et problem, påpeker han.

Mange søker om avdragsfrihet på boliglånet sitt akkurat nå, fordi de er permittert eller oppsagt, og dermed ser at inntekten vil falle fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.