Rente på 8 prosent? Ikke noe problem!

Åtte av ti sier de kan tåle en boliglånsrente på 7-8 prosent.

TAKLER HØYERE RENTE: Den lave renten de siste månedene har fått norske boliglånskunder til å sette penger på bok til dårligere tider, ifølge en undersøkelse fra Postbanken. Foto: Colourbox.com
TAKLER HØYERE RENTE: Den lave renten de siste månedene har fått norske boliglånskunder til å sette penger på bok til dårligere tider, ifølge en undersøkelse fra Postbanken. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag hevet Norges Bank styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Boliglånskunder er kanskje litt skuffet over årets "julegave" fra sentralbanken, men det er viktig å ha i mente at styringsrenten fortsatt holder et svært lavt nivå, på bare 1,75 prosent. Norges Bank varslet videre at det blir flere rentehevinger i året som følger.

Den lave styringsrenten har naturlig nok ført til lavere boliglånsrente. Dramatisk lavere enn for bare litt over et år siden, da enkelte måtte slite med å betale skyhøye renter på boliglånet sitt.

En undersøkelse utført av Synovate for Postbanken viser at de fleste blir ikke svette i hendene av å tenke på at de vil få høyere renteutgifter i årene som kommer. På spørsmål om en tåler en boliglånsrente på 7-8 prosent, svarer 83 prosent seg helt eller delvis enige.

Husker du da styringsrenten var på 7 prosent?

Bedre rustet mot dårlige tider

Bakgrunnen for at folk føler seg bedre rustet til å takle tøffere tider, er at vi jevnt over har blitt flinkere til å spare.

- Ifølge undersøkelsen velger fire av ti å bruke rentegevinsten til sparing. Det er veldig fornuftig, og jeg opplever sterkt at de aller fleste tar ansvar for økonomien sin, sier forbrukerøkonom i Postbanken, Ellen Dokk Holm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer