Renteendringer? Disse bankene er sleipest

Går du rundt med en snikende følelse av at banken din er kjapp til å sette opp renten og treg med å sette den ned? DinSide har undersøkt saken. Se selv om banken din tilhører de snille eller de sleipe.

Publisert

Vi har tatt for oss landets tolv største banker målt etter antall privatkunder. Samtlige renteendringer i hele 1998 og hittil i 1999, inkludert renteendringene de siste dagene, er studert.

Dersom en bank gjennomgående bruker lengre tid på å sette opp renten på innskudd og lån enn å sette renten ned, tjener du på det dersom du har større lån enn innskudd.

Bruker banken lengre tid på å sette renten ned enn opp, er det kunder med innskudd som kommer gunstig ut.

Best og verst på samme tid

Undersøkelsen viser at Sparebanken NOR behandler lånekunder best. Storebrand Bank er dårligst. Dersom vi foretar rangeringen etter kunder som har større innskudd enn lån snus listen på hodet. Da blir Storebrand Bank vinneren, mens Sparebanken NOR blir "sleipest".

Det kan være verdt å ta dette hintet om hvilke type kunder banken foretrekker.

Relaterte artikler:renten kan gå ned 3,5% på en ukeUslåelig rentereduksjon fra Lånekassen!Dersom du sliter med studielån er fredag en viktig dag. Da bestemmer Lånekassen hvilken rente den tilbyr på de nye fastrentelånene. I øyeblikket ligger det an til en rente på 5,63 prosent. Det betyr en saftig reduksjon av det terminbeløpet. (06:58 27/04-1999)3394 TARGET="_top">Les mer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer