Rentefall i Lånekassen

Den flytende renten på studielån har aldri falt brattere.

Rentefall i Lånekassen
Publisert
Sist oppdatert

Den flytende renten på studielån blir 3,6 prosent fra 1. juli 2009. Det er en nedgang på hele 2,3 prosentpoeng fra 1. april. Dette er den største nedgangen på et kvartal noen gang.

Følger markedsrenten

Renten på studielån følger markedsrenten, men har et etterslep på tre til seks måneder. Det er altså ikke den siste renteendringen til Norges bank som gjør at Lånekassen nå setter ned renten, men renteutviklingen som har skjedd de tre siste månedene.

- Vi er glade for at de som betaler tilbake studielånet nå kan nyte godt av rentenedgangen i markedet, sier informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum.

Ikke rekordlav

Som grafen viser, har renten ikke falt brattere på lang tid, men den har vært langt lavere. I både 2004 og 2005 hadde vi en flytende rente på to-tallet.

Dette behøver imidlertid ikke dem som velger flytende rente å tenke på, selvfølgelig. Derimot vil de som overveier å binde renten selvfølgelig ha et sideblikk til flytende rente. Når avstanden mellom flytende og fast rente nå øker, må den flytende renten bli enda høyere i andre enden av bindingsperioden for at binding skal være lønnsomt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.