Rentefond stadig mer populært

– Mange er skuffet over avkastningen i aksjefond.

Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening putter litt ekstra i aksjemarkedet når det har gått dårlig. Foto: VFF
Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening putter litt ekstra i aksjemarkedet når det har gått dårlig. Foto: VFF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere år med dårlige tider i aksjemarkedet, kan det virke som nordmenn har fått nok. Tall fra Verdipapirfondenes forening (VFF) viser en formidabel interesse for rentefond, fremfor aksjefond. For mens privatpersoner har nettotegnet rentefond for 456 millioner kroner i juli, var tilsvarende tall for aksjefond bare 6 millioner kroner.

– Juli-tallene gjenspeiler tendensen vi har sett hele første halvår, sier Lasse Ruud, administrerende direktør i VFF. Dette viser at norske privatpersoner utviser skepsis til å påta seg aksjemarkedets risiko, fortsetter han.

For rentefond har tradisjonelt lavere risiko enn aksjefond. Denne fondstypen plasserer pengene i rentepapirer med varierende rentebindingstid. Kortest rentebindingstid og risiko har pengemarkedsfond, mens obligasjonsfond har lengre rentebindingstid og risiko. (NB: Les mer om de ulike fondstypene nederst i artikkelen.)

Skuffende avkastning

Storebrand opplever den samme utviklingen og ser at flere kunder flytter fra aksjefond til rentefond.

– Disse kundene er nok skuffet over avkastningen aksjefond har gitt de siste årene, sier Bjørn Erik Sættem, kommunikasjonssjef for sparing og kapitalforvaltning i Storebrand. Og det kan jeg godt forstå, fortsetter han. Globale aksjefond har hatt tilnærmet nullutvikling de siste ti årene. Vi ser likevel at de som sparer virkelig langsiktig, innskuddspensjonskundene, opprettholder en høy aksjeandel i sparingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer