Styringsrente på 0 prosent

- Rentekutt nå!

Krever at bankene følger etter med lavere boliglånsrente.

KREVER RENTEKUTT: Huseierne og Forbrukerrådet krever at bankene følger etter Norges Banks rentekutt med lavere boliglånsrente.

De to største bankene i Norge, DNB og Nordea, hadde torsdag ettermiddag ikke meldt om renteendringer. Fredag morgen melder Nordea at de senker rentene. Foto: NTB scanpix
KREVER RENTEKUTT: Huseierne og Forbrukerrådet krever at bankene følger etter Norges Banks rentekutt med lavere boliglånsrente. De to største bankene i Norge, DNB og Nordea, hadde torsdag ettermiddag ikke meldt om renteendringer. Fredag morgen melder Nordea at de senker rentene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank satte torsdag 7. mai ned styringsrenta til 0 prosent for første gang i historien, og der regner de med at den vil bli liggende i flere år fremover.

Sentralbanksjefen spår at beslutningen vil føre til at folk flest vil merke rentekuttet.

- Vi legger til grunn at kuttet i styringsrenten gir gjennomslag i lavere bankrenter, sa Olsen på dagens pressekonferanse.

Sentralbanken anslår en boliglånsrente på rundt 1,75 prosent i årene fremover, som vil være rekordlave boliglånsrenter.

Foreløpig er det imidlertid få banker som har meldt at de vil sette ned renta:

  • Danske Bank var først ute og meldte allerede samme dag som rentekuttet ble kjent, at de ville senke boliglånsrenta med 0,4 prosentpoeng. Akkurat hva laveste rente vil bli i banken, har de imidlertid ikke klart ennå.
  • Også SpareBank 1 SR-Bank meldte samme dag som nullrenta ble kjent, at de senker renta på boliglån med inntil 0,4 prosentpoeng.
  • Nordea melder fredag morgen at de senker boliglånsrenta med inntil 0,4 prosentpoeng.
  • DNB senker rentesatsen med inntil 0,4 prosentpoeng. Nye satser vil gjelde for eksisterende låntagere fra 25. mai. Nye låntagere vil få nye renter med virkning fra 11. mai.

Lista oppdateres fortløpende her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer