Renten holdes uendret

Styringsrenten er fortsatt rekordlave 1,25.

Norges Banks hovedstyre har besluttet å holde renta uendret inntil videre. Foto: Sturlason
Norges Banks hovedstyre har besluttet å holde renta uendret inntil videre. Foto: Sturlason Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank besluttet i dag å holde styringsrenten uendret. Dermed er den fortsatt på rekordlave 1,25 prosent.

- Prisveksten er nå i underkant av målet på 2,5 prosent. Kronen har styrket seg. Sammen med fortsatt lave importpriser vil det bidra til å holde prisveksten under målet det nærmeste året. Det er fortsatt en risiko for at veksten i verdensøkonomien kan forbli lav i en lengre periode. Styringsrenten i mange land er nær null, og markedsrentene ute har falt. Derfor er det nå riktig å holde styringsrenten uendret, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad.

Her hjemme har økonomien klart seg bra gjennom finanskrisen. Høy aktivitet i oljeindustrien har sammen med tiltakene i penge- og finanspolitikken bidratt til å holde etterspørselen etter varer og tjenester oppe. Sysselsettingen er stabil, og arbeidsledigheten ser ut til å bli vesentlig lavere enn ventet, til tross for nedgang i industri og bygg og anlegg.

– Vi har som et alternativ vurdert å øke renten ved dette møtet, sier Qvigstad.

Spent på hva han sier

Dermed gikk det slik de fleste norske sjeføkonomer trodde, nemlig at Norges Banks hovedstyre vil holde styringsrenten urørt i hvert fall frem til neste rentemøte den 28. oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer