Renten ned 34 prosent!

Her er en gladmelding til deg som sliter med studielånet: om en uke kan du redusere renteutgiftene med over en tredjedel!

Publisert

Lånekassen tilbyr som kjent fastrente fra 1. juli. Det endelige rentetilbudet bestemmes av gjennomsnittet av renten på statsobligasjoner med tre års løpetid i april pluss administrasjonsgebyr på én prosent. Gjennomsnittet for statsobligasjoner med tre års løpetid i april er i øyeblikket 4,65 prosent. I tillegg tar Statens Lånekasse én prosent i administrasjonsgebyr. Fastlånsrenten ser derfor ut til å bli 5,65 prosent. Renten startet april på 5,73 prosent, men er nå 5,65 prosent og fallende. Dagens rente i Lånekassen er 8,6 prosent.

Dette betyr at renteinnbetalingene til Lånekassen reduseres med hele 34 prosent dersom renten på statsobligasjoner ikke endrer seg frem til 1. mai. Går den ytterligere ned blir forskjellene enda større i kundenes favør.

Også nedgang for flytende rente

Renten på Lånekassens flytende rente redusert til 7,8 prosent fra 1. juli, men fastrentetilbudet ligger altså mer enn to prosent lavere.

Les også andre artikler om Lånekassen og lånebetingelser:2852 TARGET="_top">Revolusjon i LånekassenLånekassen ønsker å innføre samme renteordning som hos Husbanken, i tillegg vil de øke stipendene, og la deg tjene mer. (06:58 24/03-1999)2461 TARGET="_top">Lysere sommer med fastrenteForslaget om fastrentelån for kunder i Statens lånekasse for utdanning gjør sommeren og høsten 1999 adskillig lysere for Lånekassens 700.000 kunder. DinSide har beregnet hva et fastrentelån betyr i kroner og øre. (06:57 24/02-1999)2336 TARGET="_top">Kutt studielånet!Hvordan få ettergitt deler av studielånet? Send søknad om ettergivelse. (06:57 10/02-1999)2199 TARGET="_top">Endelig fastrente fra LånekassenLånekassen skjerper seg og tilbyr endelig lånekunder tilbud om å binde renten. Et tilbud som egentlig skulle kommet for over ett år siden. DinSide har detaljene i den nye ordningen. Hvor lenge kan du binde - hva blir renten? Les mer... (06:57 21/01-1999)2201 TARGET="_top">Lånekassen tilbyr krisehjelpUnge i etableringsfasen med bolig- og studielån er hardt rammet av de høye rentene. Dette innser nå Lånekassen og tilbyr derfor en kriseløsning. Samtlige kunder får tilbud om å halvere alle innbetalinger i opp til to år. (06:57 21/01-1999)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer