Styringsrenten øker mars 2019

Renten øker: Hva nå?

Norges Bank setter opp styringsrenten, igjen. Dette vil det ha å si for lånene dine.

OPPGANG: Sentralbanksjef Øystein Olsen varslet torsdag at Norges Bank setter opp styringsrenten. Forrige renteøkning var i september 2018. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.
OPPGANG: Sentralbanksjef Øystein Olsen varslet torsdag at Norges Bank setter opp styringsrenten. Forrige renteøkning var i september 2018. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag la sentralbanken fram ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport, og nå er spådommene før rentemøtet bekreftet: Styringsrenten økes nok en gang med 0,25 prosentpoeng. Det vil si at styringsrenten nå er på 1,0 prosent.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt videre opp i løpet av det neste halve året, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i pressemeldingen.

Sist renteøkning var i september i fjor, da renten ble satt opp for første gang på sju år.

Renteøkningen nå er i tråd med signalene fra Norges Bank i Pengepolitisk rapport fra desember. Under det siste rentemøtet i 2018 sa sentralbanksjef Øystein Olsen at styringsrenten skal heves gradvis til to prosent ved utgangen av 2021, og ifølge prognosene vil boliglånsrenten da øke fra et gjennomsnitt på 2,5 prosent i dag til i underkant av 4 prosent i 2021.

Med disse framtidsutsiktene i bakhodet, kan det være lurt å tenke over din egen økonomi og hvilke eventuelle grep du bør gjøre den neste tiden for å forberede deg på ytterligere renteøkning.

Men, først og fremst, lurer du kanskje på hvordan renteoppgangen nå i mars vil påvirke lånene dine, og det får du svar på i det følgende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer