Renten skal opp onsdag

Analytikerne er enige om at det går mot en ny renteøkning onsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank varslet allerede i sin pengepolitiske rapport i mars at det trolig kommer en renteøkning på 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 23. april.

Sjekk hvor mye din økonomi tåler med vår Renteendrings-kalkulator

Det har i tiden etterpå ikke kommet nye opplysninger som tyder på at den varslede renteøkningen ikke kommer. Resultatene av lønnsoppgjøret mellom LO og NHO, tall over gjeldsveksten og forrige ukes tall for prisstigningen vil trolig ikke påvirke renteavgjørelsen.

- Inflasjonen ble omtrent som ventet, hvilket bekrefter at Norges Bank kommer til å heve renten på rentemøtet i april, sier analysesjef Lars Erik Aas i Nordea Markets.

Nyhetsbyrået Reuters har spurt ti makroøkonomer om hva de tror blir utfallet av rentemøtet, og samtlige tror det kommer en renteøkning.

Regn ut: Hvor mye kan du låne?

Kan komme flere

Hvis analytikerne får rett vil styringsrenten onsdag komme opp i 5,5 prosent. Ikke siden mars 2003 har rentenivået vært så høyt i Norge. Det er likevel ikke sikkert at rentetoppen vil være nådd. Til tross for internasjonal uro, har Norges Bank også varslet at det er 50/50 prosent sjanse for ytterligere en renteøkning til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer