Renten står stille

Ikke overraskende valgte Norges Bank å holde renten stabil i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Den norske styringsrenten holdes stabil på 5,25 prosent, et nivå den kom opp på rentemøtet den 13. desember i fjor. Da økte renten, som så mange ganger før, med 0,25 prosentpoeng.

Så mye kan du låne

Vurderte renteøkning

- Prisveksten har tatt seg markert opp de siste månedene. Ulike mål for inflasjonen viser litt forskjellig utvikling, men samlet er den underliggende prisstigningen nær 2,5 prosent. Det er forventninger til økt prisvekst ett til to år frem i tid. Veksten i norsk økonomi er høy, sysselsettingen stiger og lønnsveksten tiltar, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem i en pressemelding.

- Vi har som et alternativ vurdert å øke renten, men en samlet vurdering tilsier at det er riktig å holde renten uendret nå, sier sentralbanksjefen.

Her er det ikke minst utsiktene for verdensøkonomien som har hatt innflytelse. At rentene er på vei ned i USA og flere andre land, og at kronekursen har styrket seg, er blant de faktorene som Gjedrem nevner.

At renten blir stående på stedet hvil, er i overensstemmelse med konklusjonen til en lang rekke eksperter som DinSide har snakket med tidligere denne uken: Rentens vei i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer