Renten står uendret

Norges Bank tør ikke kutte i renten slik noen spådde før dagens rentemøte.

Sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av styret i Norges Bank har bestemt seg får å holde renten i ro. Foto: Per Ervland
Sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av styret i Norges Bank har bestemt seg får å holde renten i ro. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank besluttet i dag å holde styringsrenten uendret på 2,25 prosent.

– Utsiktene for verdensøkonomien er blitt vesentlig svakere i løpet av sommeren. Utviklingen ute og uroen i finansmarkedene påvirker også utsiktene her hjemme. Vi har derfor valgt å holde renten uendret ved dette møtet, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad i en pressemelding.

Norges Bank peker på den tiltakende gjeldskrisen i Europa, svak vekst og lave renter i nabolandene. Utviklingen i norsk økonomi er fortsatt god, men også her hjemme har produksjonen og etterspørselen etter varer og tjenester vært noe svakere enn ventet, og prisveksten har avtatt.

- Renten er lav. Vår analyse fra juni tilsa en gradvis økning i styringsrenten gjennom andre halvår. Uro og usikkerhet ute, lavere prisvekst og dempede utsikter her hjemme, taler for at styringsrenten holdes lav lenger enn vi da så for oss, sier visesentralbanksjefen i dag.

Som forventet

Selv om det har vært spekulert i rentekutt før dagens møte, var det mange økonomer som forventet at Norges Bank ville holde renten uendret i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer