Renten uendret i dag

Ønsker du lavere rente på dine lån må du ta skjeen i egen hånd.

Publisert
Sist oppdatert

I tråd med ekspertenes forventninger, lot Norges Bank renten være i fred denne gangen.

- Inflasjonen har økt det siste halve året, og den underliggende prisstigningen er nå noe over 2,5 prosent, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem i en pressemdling.

Han peker på tegn til at den økonomiske veksten dempes, som avtagende vekst i husholdningenes konsum, økte energi- og matvarepriser, og at det igangsettes færre bygg enn tidligere i år.

Opp i juni?

Norges Banks strategi, ifølge Pengepolitisk rapport 1/08, er at styringsrenten bør ligge i intervallet 5 – 6 prosent i perioden fram til neste rapport legges fram 25. juni, med mindre norsk økonomi blir utsatt for uventet store forstyrrelser.

- Økningen i prisstigningen og utsikter til at inflasjonen kan tilta taler for at styringsrenten settes videre opp. Uroen i finansmarkedene, høye rentepåslag i pengemarkedet og usikkerhet om utviklingen ute gjør likevel at det samlet sett er riktig å holde renten uendret nå, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem.

Sliter med lånet

Styringsrenten er nå på 5,50 prosent. Det er hele 3,75 prosentpoeng høyere enn for fire år siden, da renten var nede på rekordlave 1,75 prosent. Siden da har renten økt hele 15 ganger. Men selv om renten står på stedet hvil - for denne gang - er det mange som sliter med økte renteutgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer