Rentene på båtlån

Her ser du de effektive rentene du må betale hos ulike finansinstitusjoner.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Som tabellen viser, kan det altså være lurt å sjekke de ulike betingelsene før man takker ja til et båtlån. I beste (eller verste) fall sparer du over ett prosentpoeng.

Husk også at flere banker svarer, at betingelsene kan variere fra kunde til kunde. Det er derfor all mulig grunn til å forsøke å få bedre betingelser enn det de offisielle prislistene viser.

Effektive renter, båtlån (lån med pant i båten)
Bank/finansieringsselskapEff. rente, båt u/ 33 fot (300.000 kr. lånt)Eff. rente, båt o/ 33 fot (500.000 kr. lånt)
Finansa6,645,9
Elcon Finans5,895,63
Fokus Bank-4,97
GE Money Bank6,76-
Handelsbanken FinansHar, men vil ikke oppgiHar, men vil ikke oppgi
Webfinans5,93-
123 FinansHar, men vil ikke oppgiHar, men vil ikke oppgi
Finans Online/Real KapitalSamme satser som GE: 6,76-
DnB NOR Finans6,646,15
K-Finans6,646,15
Nordea Finans6,346,02
I tabellen viser vi for oversiktens skyld bare den effektive renten. Den er beregnet ut fra en lånesum på 300.000 kroner for mindre båter, og 500.000 kroner for store båter. Alle etablerings-, tinglysnings- og termingebyrer er kalkulert med i den effektive renten. Vi har tatt utgangspunkt i en nedbetalingstid på ti år.

NB. Det er viktig at du leser forutsetningene under tabellen - da disse varierer for de ulike låneinstitusjonene.
Spesifikke forutsetninger:

Finansa: Egenkapitalkrav på 35 prosent av lånesummen.
Elcon Finans: Kun kjøp av båter fra etablerte forhandlere. I forbindelse med båtmessen i forrieg uke er det rabatt på renten frem til 7. april (3,95 prosent i stedet for 4,95 prosent nominell rente). I beregning av den effektive renten har vi benyttet 4,95 prosent, da dette er den vanlige renten. Krav om 35 prosent egenkapital. Båten må maksimalt være 13 år ved nedbetaling.
GE Money Bank: Gir bare lån til båter med utenbordsmotor (i realiteten derfor bare under 33 fot). Motoren må være ny, men selve båten kan godt være brukt. Krever 35 prosent egenkapital, og gir ikke lån i mer enn fem år.
Fokus Bank: Gir bare lån til seilbåter som er over 33 fot lange. For nye båter kreves minimum 30 prosent egenkapital, og for eldre båter kreves 40 prosent egenkapital.
Handelsbanken: Som ved boliglån, er det ikke mulig å få banken til å gå ut med offisielle priser på renter og gebyrer.
123 Finans: Heller ingen offisielle priser.
Webfinans: Gir bare lån til nye båter, med utenbordsmotor (i realiteten derfor bare under 33 fot). Krever 35 prosent i egenkapital, og at båten er kjøpt hos en godkjent båtforhandler.
Finans Online/Realfinans: Samme forutsetninger som fra GE Money Bank.
DnB NOR Finans: Rentene som er oppgitt krever at du har 35 prosent egenkapital, renten blir høyere om egenkapitalen faller.
K-Finans: Formidler lån fra DnB NOR Finans, og forutsetningene for lån er derfor de samme.
Nordea Finans: Finansieringsselskapet til Nordea.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer