Rentene på lån settes enda mer ned

Fastrenten på lån fortsetter nedover.

SETTER NED LÅNERENTENE: Både Nordea og DNB setter ned fastrenten på lån ytterligere. Nå er fastrentelån med ti års binding historisk lav. Foto: NTB Scanpix
SETTER NED LÅNERENTENE: Både Nordea og DNB setter ned fastrenten på lån ytterligere. Nå er fastrentelån med ti års binding historisk lav. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke fortalte flere banker, både Nordea og DNB, at de satte ned fastrentene på lån.

Nordea reduserte fastrentesatsene med 0,15 prosentpoeng og DNB satte ned fastrenta med 0,10 prosentpoeng for tre, fem og ti år.

Nå melder begge storbankene at de setter ned fastrenta ytterligere.

Nordea: Ned med opptil 0,21 prosentpoeng

Nordea melder i en pressemelding 9. mars om at de setter ned fastrenten på lån med tre, fem og ti års bindingstid, med opptil 0,21 prosentpoeng avhengig av løpetid.

Dette er ifølge Nordea på nivåer som er lavere enn flytende rente.

Beste fastrente for kundene i kundegruppen Ung eller Premium blir etter kuttet 2,49 prosent med tre og fem års binding og 2,69 prosent med ti års binding.

Beste flytende rente for boliglån Ung for Premium Next-kunder er 2,88 prosent.

– Usikkerheten i markedet knyttet til Korona-viruset har gitt grunnlag for å senke fastrentene videre, sier John Sætre, leder for personmarkedet, i en pressemelding fra Nordea.

DNB: Ned med inntil 0,26 prosentpoeng

DNB satte først ned rentene med 0,10 prosentpoeng i begynnelsen av forrige uke og fulgte opp med ytterligere reduksjon torsdag, da de satte ned prisen på fastrente med inntil 0,26 prosentpoeng.

Endringene gjelder for tre, fem og ti års binding.

Ifølge DNB er nå ti års fastrente historisk lav, det vil si lavere enn i 2016.

Priser gjeldende fra 5. mars 2020

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer