Renterekord!

Nå har vi tidenes laveste styringsrente.

Norges Banks hovedstyre. Fra venstre: Liselott Kilaas, Vivi Lassen, Asbjørn Rødseth, Svein Gjedrem, Jan F. Qvigstad, Øystein Thøgersen og  Brit K. Rugland Foto: Sturlason
Norges Banks hovedstyre. Fra venstre: Liselott Kilaas, Vivi Lassen, Asbjørn Rødseth, Svein Gjedrem, Jan F. Qvigstad, Øystein Thøgersen og Brit K. Rugland Foto: Sturlason Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank setter i dag ned styringsrenta med 0,50 prosentpoeng. Den nye styringsrenta er nå 1,50 prosent.

- Ny informasjon bekrefter at verdensøkonomien er inne i den dypeste lavkonjunkturen i etterkrigstiden. Om noe har utviklingen vært svakere enn ventet, men det er også enkelte tegn til lysning. For å dempe utslagene i norsk økonomi er det riktig å sette styringsrenten videre ned, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem.

Den dype lavkonjunkturen ute rammer norsk økonomi. Siden forrige rentemøte i mars har utviklingen vært om lag som ventet. Nedgangen i produksjonen fortsetter, og arbeidsledigheten stiger. Prisveksten avtar. Lavere prisstigning ute og lavere kapasitetsutnytting i norsk økonomi vil bidra til å dempe prisveksten ytterligere fremover, melder Norges Bank.

- Vi setter renten lavt for å dempe nedgangen i aktiviteten og motvirke at inflasjonen kommer for langt ned, sier Gjedrem.

Disse bankene setter ned NÅ

Lavest noensinne

Dette er den laveste styringsrenta vi noensinne har hatt i Norge. Sist styringsrenta var på 1-tallet, var i perioden mars 2004 til mai 2005 da den lå på 1,75 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer