- Renteris til egen bak

- Vi snur på krona i dagligvarebutikken, men lar oss lure til milliongjeld.

Publisert
Sist oppdatert

Så hoppet renten opp for 15. gang. Vi som kjøpte bolig for fire-fem år siden husker med drømmende blikk da styringsrenten lå på 1,75 prosentpoeng, i mars 2004. I dag er den på 5,5 prosentpoeng.

Etter siste renteøkning har mediene skremt vettet av oss med spådommer om fall i boligprisene, og enda høyere rente på boliglånet.

Finn beste boliglånsrente her

Samtidig kommer historiene om de unge (og d....?) som kjøpte seg inn i borettslag med ekstremt lave innskudd - og stor fellesgjeld. Nå sitter de der med husleier som har hoppet fra 8.700 til 15.700 kroner i måneden, for å ta et eksempel som ble vist på Dagsrevyen nylig.

Flere steder legges borettslagsleiligheter ut for tvangssalg, og på Lillehammer koster en leilighet i Dampsaga Borettslag én krone - men med på kjøpet får du en gigantgjeld som sannsynligvis blir enda større hvis flere av eierne i borettslaget blir tvunget til å selge. Da fordeles nemlig gjelda på de resterende i borettslaget.

Unngå fellesgjeldsfella

Krever tiltak

Forbrukerrådet kritiserer bankene for at de ikke har informert boligkjøperne godt nok om hva som ville skje dersom renta gikk opp. Men de har også funnet at meglerne feilinformerer kjøperne. Nå krever rådet at det innføres en angrefrist på et par dager for alle som kjøper eiendom i borettslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer